Direct contact? Bel: +31 35 888 6947 of mail: info@innomet.nl

HomeRoest verwijderenInnosoft B570®

Innosoft B570®

Verwijderen van roest(vlekken) van roestvast staal

Innosoft B570 500mlInnosoft B570® is een speciale dieptereiniger die oxiden c.q. roest verwijdert van roestvast staal. Innosoft B570® is een witte viscose vloeistof op basis van organische zuren en oppervlakactieve stoffen zonder schuurmiddel met een pH van 3.

Het is geschikt voor intensieve reiniging van gecontamineerde oppervlakken zoals vliegroest en andere roestige plekken die ook wel theevlekken worden genoemd.
Verder is het beslist geen beitsmiddel en tast de oxidehuid van het metaal dus niet aan. Innosoft B570® is daarom zacht voor metaal maar zeer hard tegen oxiden en vuil. Het unieke van dit middel is dat het organisch is en daarmee ongevaarlijk voor mens en milieu. Hierdoor is Innosoft B570® zelfs geschikt om apparaten te reinigen die in de levensmiddelensector worden gebruikt.

Hoewel Innosoft B570® primair ontwikkeld is voor roestvast staal blijkt het middel ook bijzondere prestaties te leveren op metalen zoals koper, aluminium en zelfs op gewoon staal. In het laatstgenoemde geval dient men geen Innoprotect 580® te gebruiken. Bekende witachtige corrosiepokken op aluminium kunnen derhalve ook effectief met dit middel verwijderd worden.

Unieke werking van het product

Roestverwijderaars en beitsmiddelen zijn er natuurlijk al genoeg op de markt. Wat maakt deze roestverwijderaar dan zo uniek:

  • Assortment INNOMETAllereerst het meest belangrijke: Innosoft B570® werkt! Vliegroest op RVS verdwijnt probleemloos.
  • Innosoft B570® roestverwijderaar werkt niet alleen op RVS, maar ook op veel non-ferro metalen zoals koper, aluminium en zelfs gewoon staal
  • Innosoft B570® roestverwijderaar is organisch: veilig voor mens en milieu, en mag daardoor zelfs in de levensmiddelenindustrie gebruikt worden. (Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke beitsmiddelen of agressieve roestverwijderaars)
  • De oxidehuid van het metaal wordt niet aangetast; Innosoft B570® is hard tegen roest, maar zacht voor het metaal.
  • Door tensiden die de oppervlaktespanning verlagen komt Innosoft B570® tot in de poriën van het roestvrijstaal waardoor men zogenaamde “under deposit attack” kan bestrijden.
  • In combinatie met Innoprotect B580® wordt corrosie in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen.
  • Innosoft B570® mag als roestverwijderaar op medische hulpmiddelen en instrumentarium gebruikt worden.
  • NSF gecertificeerd: Innosoft B570® mag in de levensmiddelenindustrie gebruikt worden.
  • Verkrijgbaar in 100ml - 250ml - 500ml

De chemische werking van Innosoft B570®

Innosoft B570 100mlDe chemische samenstelling van roest is veelal ijzerhydroxide en dat betekent een basische substantie. In de scheikunde is een bekende wet die luidt: base + zuur → zout + water. M.a.w. men dient een zure substantie te gebruiken om het roest in oplossing te laten gaan. Dan komt men al snel in de verleiding om bijvoorbeeld een anorganisch zuur te gebruiken zoals fosforzuur en op zich werkt dat goed. Het nadeel kan echter zijn dat het roestvast staal ook aangetast wordt vanwege de etsende werking van dit zuur. Dit gevaar is extra groot bij het ontdoen van roest op ferritisch en martensitisch chroomstaal of zodra men dit zuur te lang op het oppervlak laat zitten. Dat is de reden dat men beter organische zuren kan gebruiken die ook wel natuurlijke zuren worden genoemd, zoals Innosoft B570® dat reeds jaren op de markt verkrijgbaar is. Het reinigingseffect wordt verder versterkt door de aanwezigheid van krachtige tensiden die gemakkelijk de bodem van de poriën bereiken. 

Bestellen Productinformatiebladen