Direct contact? Bel: +31 35 888 6947 of mail: info@innomet.nl

HomeOver INNOMET

Over INNOMET

Vanuit onze expertise rond het voorkomen en verhelpen van corrosie is ons leveringsprogramma aan speciale “high performance” metalen ontstaan. Vanuit ons wereldwijd netwerk aan zorgvuldig geselecteerde fabrieken leveren wij gecertificeerde halffabricaten in titanium, zirkonium, tantaal, niobium en nikkellegeringen in allerlei productvormen zoals staf, plaat, buis, ringen, draad, bochten, bouten, moeren, fittingen, etc. die op maat van onze klanten geproduceerd worden.

Wij beschikken over 25 jaar ervaring op het gebied van optimale materiaalselectie en de specifieke eigenschappen van diverse speciale materiaalsoorten op vlak van corrosiebestendigheid, vervormbaarheid, treksterkte, kortom de chemische samenstelling en de mechanische en fysische eigenschappen van diverse legeringen in relatie tot de gevraagde toepassing. In bepaalde milieus zijn metalen zoals roestvaststaal niet meer toereikend en dan zijn speciale metalen de enige oplossing om corrosie te voorkomen. Bedrijven richten zich zo steeds vaker tot INNOMET om hen naast advies op vlak van metaalselectie ook te helpen met de inkoop en levering van deze hoogwaardige metalen. 

Door onze jarenlange ervaring met metaalverwerkende bedrijven kan INNOMET veel praktische oplossingen bieden, zo ook op het vlak van RVS oppervlakte behandeling en het verwijderen van vliegroest.

Vanuit INNOMET Consultancy biedt INNOMET toegevoegde waarde in de vorm van gefundeerd technisch advies waardoor INNOMET zich volledig richt op het voorkomen en verhelpen van corrosie: van advies tot de productie van op maat gemaakte halffabricaten en de handelsprocessen eromheen. Zo ondersteunen wij onze metaalverwerkende klanten en eindgebruikers met hun technische vraagstukken, corrosieproblemen en schade-onderzoek. 

Halffabricaten in titanium en andere speciale metalen

Titanium in diverse productvormenINNOMET werkt samen met gecertificeerde fabrieken waar deze halffabricaten speciaal voor de afnemer op maat worden geproduceerd. Dankzij de jarenlange ervaring met metaalverwerkende bedrijven kan INNOMET veel praktische oplossingen bieden en heeft INNOMET een groot netwerk opgebouwd bij zowel afnemers als producenten over ter wereld. Deze toegevoegde waarde maakt ons onderscheidend. 

Meer informatie over speciale metalen


Wij leveren aan producenten van warmtewisselaars, aan de offshore -, chemische - en petrochemische industrie, aan metaalverwerkende bedrijven en machine- of apparatenbouwers, voor waterzuiveringsinstallaties en richten ons daarnaast ook op duurzame toepassingen in de architectuur met architecturaal titanium voor zowel interieurdesign als dak- en gevelbekleding.

INNOMET heeft vanuit haar expertise als metaalkundig adviesbureau veel kennis op het gebied van de chemische samenstelling en de mechanische en fysische eigenschappen van speciale metalen in relatie tot de gewenste toepassingen. Wij adviseren onze klanten daarom in de eerste plaats op vlak van diverse titanium grades of legeringen in het algemeen en de gerelateerde eigenschappen qua bewerking, chemische reacties, hittebestendigheid, sterkte, enzoverder.

Wij ontzorgen onze klanten

Levering INNOMETWij ontzorgen onze klanten met het sourcen, inkopen en transporteren van deze speciale metalen wereldwijd. Wij ondersteunen onze klanten met de kwaliteitseisen, benodigde certificaten en garanties die vaak noodzakelijk zijn voor hun eindgebruikers. Bij het importeren van deze speciale metalen, die bij gerenommeerde Chinese en Amerikaanse fabrieken worden geproduceerd, komen diverse formaliteiten kijken en ook het transporteren vanuit de fabriek tot bij de eindgebruiker vraagt veel aandacht, administratie en planning.

Daarnaast ontzorgt INNOMET haar klanten ook op financieel vlak want veelal vragen fabrieken een aanbetaling en afrekening op moment van verscheping. Onze klanten zijn meestal een tussenschakel voor wie een vooruitbetaling financieel niet gunstig is. Daarom heeft INNOMET voor voldoende financiële draagkracht gezorgd om dit te overbruggen en kan dit voor specifieke orders nog versterkt worden vanuit een netwerk aan financiële partners.

Onze specialismen