Direct contact? Bel: +31 35 888 6947 of mail: info@innomet.nl

HomeBlog en publicatiesTitantium bouten en moeren

Titantium bouten en moeren

Titantium bouten en moeren

In de afgelopen jaren kende de titaniumindustrie een enorme groei. Wereldwijd is China hierin één van de grootste spelers geworden. Alleen al in China zijn meer dan 300 productiebedrijven van titanium(legeringen). De productie van titaniumlegeringen als geheel vertoonde een groeitrend op jaarbasis. Een klein, doch niet onbelangrijk onderdeel daarvan, zijn bouten en moeren. Schroefmateriaal van titaniumlegeringen wordt veel gebruikt in machines, elektronische apparatuur, communicatieapparatuur, hardware, verlichting, constructiebruggen en andere industrieën, en geleidelijk aan ook voor huishoudelijke toepassingen.

Vanaf 2009 is, in lijn met de ontwikkelingsbehoeften van de luchtvaartindustrie, de industriële productie van titaniumlegeringen gestegen met een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van ongeveer 8%. Op dit moment heeft de jaarlijkse hoeveelheid bevestigingsmateriaal van titanium meer dan 10.000 ton bereikt, er zijn tientallen soorten bevestigingsmaterialen beschikbaar van titanium en titaniumlegeringen.

Bouten en moeren behoren tot de categorie van bevestigingsmiddelen, een algemene term voor een type mechanisch onderdeel dat wordt gebruikt om twee of meer onderdelen (of componenten) stevig met elkaar te verbinden, m.a.w. mechanische montage.

Eigenschappen

FastenersBouten en moeren van titaniumlegeringen genieten een lage dichtheid en gewicht, in combinatie met hoge sterkte en hardheid. De zogenaamde "specifieke sterkte" is de "sterkte versus dichtheidsverhouding". De dichtheid van de titanium(legeringen) is ongeveer 50% tot 60% van staal of RVS. 

Schroeven, bouten en moeren van titanium(legeringen) beschikken niet alleen over een hoge sterkte, ze hebben ook een goede hittebestendigheid en presteren ook goed bij lage temperaturen. Ze houden langdurig stand bij hoge temperaturen tot 450℃ - 600℃ en lage temperaturen tot min 250℃. Titanium heeft een zeer goede weerstand tegen zout, zeewater, chloride houdende oplossingen en salpeterzuurcorrosie wat het ook tot een ideaal materiaal maakt voor bouten en moeren.

Leveringsprogramma INNOMET

Het leveringsprogramma van INNOMET bestaat uit bouten, moeren, ringen, schroeven, draadeind, pinnen, klinknagels, zelftappende schroeven, oogbouten, sluitringen etcetera.

INNOMET heeft een samenwerking met verschillende producenten waardoor een grote verscheidenheid aan bevestigingsmaterialen beschikbaar is.  Op basis van de specificaties, afmetingen, toleranties, gewichten, prestaties, oppervlaktecondities, markeringsmethoden en specifieke vereisten voor inspectie, markering en verpakking kunnen wij elk specifiek bevestigingsproduct, gespecificeerd volgens verschillende nationale (industrie) normen, aanleveren.