Metaalselector 5.0

De Metaalselector helpt u bij het snel en eenvoudig kiezen van het juiste metaal voor toepassingen in bijvoorbeeld metaalconstructies, machineonderdelen, (petro)chemische installaties, laboratoriuminstrumentatie etc. Voor dit doel is de Metaalselector ingedeeld in vier hoofdsegmenten. De Metaalselector kwam tot stand in samenwerking met N.W. Buijs en Barsukoff Software.

Equivalentenlijst

Het zoeken van het juiste metaal via verschillende normaanduidingen, waaronder het Duitse Werkstoffnummer, DIN en AFNOR. Van alle metalen ziet men tevens een analyse van de chemische samenstelling, de typische toepassingsgebieden en de mechanische eigenschappen. De gegevens zijn beschikbaar voor onder meer titaan, nikkel, roestvast staal (rvs), koper, gereedschapsstaal en constructiestaal.

Analyse

Het zoeken van een metaal via een opgave van de gewenste chemische samenstelling. Net als bij de equivalentenlijst ziet men van de gevonden metalen de chemische samenstelling, de typische toepassingsgebieden en de mechanische eigenschappen.

Corrosiegegevens

Voor het gebruik van metalen kunnen gegevens over corrosie belangrijk zijn. Het beoordelen van de corrosiesnelheid en corrosieprestaties van een metaal bij diverse chemische belastingen. Uit een chemicaliŽnlijst kiest men een eerst chemische stof met een bepaalde concentratie en temperatuur. Vervolgens kiest men een metaal. Daarna wordt van deze combinatie de corrosiebestendigheid berekend.

Vraagbaak corrosie

Een vraagbaak met meer dan 1300 vragen over corrosieproblemen, waarin men kan zoeken op trefwoorden.

software